Over ons
 

Willian Pijnenborg

 

Na een opleiding ergotherapie, heb ik klinische psychologie gestudeerd in Tilburg, afgestudeerd in 1995. Vanuit deze combinatie ben ik sterk gericht op toepasbaarheid in het dagelijks leven en is het een logische stap om als arbeidspsycholoog te gaan werken. Na 7 jaar werkervaring binnen een arbodienst als bedrijfspsycholoog, werk ik nu vanaf 2006 vanuit mijn eigen praktijk. Bij verschillende bedrijven ben ik al jaren betrokken als bedrijfspsycholoog. Het is een mooie combinatie om te werken aan persoonlijk herstel/ontwikkeling en advisering aan de werkomgeving. Ik geloof in het investeren in menselijk kapitaal; vergroten van vitaliteit in mensen en zo ieders talent tot zijn recht te laten komen. Vanwege de dynamiek tussen individu en omgeving heb ik me verdiept in systemische opstellingen en werk ik ook als opsteller

Mijn drijfveer is, om mensen het gevoel van controle te laten ervaren, en tegelijkertijd meer ruimte te bieden om te durven loslaten in vertrouwen. Hierbij nodig ik mensen uit in zichzelf verbinding te maken tussen verstand en gevoel. Mijn inziens de basis om tot passende keuzes te komen en eigen talenten, behoeftes en grenzen in de wereld te zetten.

In de loop der jaren heb ik veel opleidingen/trainingen gevolgd, waardoor eigen thema’s in beweging zijn gebracht. Dit heeft zowel mijn innerlijke bewegingsruimte, en mijn professionele mogelijkheden tot ontwikkeling gebracht. Het blijft telkens bijzonder om een rol te mogen spelen in ontwikkeltrajecten.

De metafoor van een boom maakt ontwikkeling zichtbaar; bemesten en snoeien, doet groeien en bloeien.

 
 

Anneke Pijnenborg

 

Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en ben in 2009 afgestudeerd in de richting van Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Na mijn opleiding werkte ik zeven jaar als organisatieadviseur en begeleidde ik verandertrajecten bij verschillende grote organisaties. Met een opleiding tot psycholoog en ervaring als adviseur in het bedrijfsleven ligt mijn focus nu o.a. op persoonlijke ontwikkeling, arbeid en gezondheid.

Mijn drijfveer is, om op gelijkwaardig niveau iemand te helpen veranderen richting een door de persoon zelf gesteld doel. Op een gelijkwaardig niveau omdat ik geloof dat als mensen worden geboren in de kern alles aanwezig is, alle potentie, alle talent, het is er allemaal. Ik wil mensen helpen die zijn vastgelopen zichzelf te herpakken, weer veerkrachtig te worden. Veerkracht gaat over dat ook als alles verkeerd gaat, het nog steeds ok is. Het gaat over het accepteren van gevoelens die we misschien liever niet willen ervaren, om van daaruit keuzevrijheid te hebben en te kunnen handelen naar wat belangrijk is. Daar lever ik met veel plezier een bijdrage aan.

 
Beroepsvereniging
Lid NIP
 

Benedikte Welten

 

Mensen zien groeien, een toename zien in veerkracht en zelfvertrouwen, weer meer de eigen regie zien nemen: dat is mijn belangrijkste drijfveer om dit mooie werk te doen. Daarbij stel ik me altijd de vraag: wat maakt dat we doen wat we doen. Het gedrag zien we aan de buitenkant, de overtuigingen en het gevoel zitten van binnen. Bewustwording en erkenning daarvan geeft een opening naar een waardengericht leven. Dat ik mee mag kijken achter de schermen van een ander en dat ik daarbij een stukje mag meewandelen op iemands levenspad ervaar ik nog steeds en elke keer weer opnieuw als bijzonder en dankbaar.

Na mijn studie Arbeid & Organisatie Psychologie heb ik ruim 20 jaar binnen en Arbodienst als bedrijfspsycholoog | coach mogen werken voor vele profit en non-profit organisaties. Na het onderzoeks- advies- en trainingswerk, heb ik me in het bijzonder gericht op het coachen en begeleiden van werknemers met vitaliteitsvraagstukken (lichamelijk, mentaal en emotioneel). In de loop van de jaren heb ik diverse aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd om mijn kwaliteit, kennis en kunde te waarborgen.

In 2017 ben ik geheel voor mezelf begonnen en heb ik dit werk mogen voorzetten voor bedrijven en particulieren. De stijl waarmee ik werk kan beschreven worden als: to the point, diepgang, persoonlijk, eerlijk, met humor, nuchter, betrouwbaar, aandacht voor hoofd én lijf, en samenwerking met collega’s en andere disciplines. Sinds 2018 werk ik dan ook met plezier samen binnen de Praktijk PIT.

 
Beroepsverenigingen
Lid NIP, NFG en RBCZ
 

Miranda Hopmans

 

Vanaf juni 2022 werk ik met veel plezier in de TempeIiershoeve binnen PIT. Sinds 2011 ben ik gezondheidszorgpsycholoog en werk sinds 2019 in mijn eigen praktijk STRALEND LEVEN in Breda.

Daarnaast heb ik ruim 20 jaar gewerkt in diverse GGZ-settings waar ik o.a. individuele en groepsbehandelingen heb gedaan met name op het gebied van psychotrauma en persoonlijkheidsproblematiek en ook werk gerelateerd. Wat me altijd getrokken heeft, is om het verhaal achter de mensen te horen, te ontdekken wie ze zijn en wat hen bewoog en ook belemmerde.

Mijn manier van werken is aan de hand van het verhaal van mensen eigen doelen centraal te stellen. Van daaruit samen op pad te gaan en je eigen ‘ik’ en kracht te ontdekken. Daarvoor is het vaak nodig om te kijken welke belemmeringen er zijn en deze onder ogen ‘durven’ te komen. Vanuit hier krijgen je eigen kracht en mogelijkheden weer ruimte en kunnen ze weer in het licht komen te staan. Je kunt weer gaan ‘leven’ in plaats van ‘overleven’. Naast mijzelf als mens zet ik daarbij ook diverse methodieken in waaronder de EMDR, Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie, Sensorimotor Psychotherapy.

Een aantal jaren geleden ben ik me gaan verdiepen in de Opstellingen van het Verlangen nu IZR genoemd om meer diepgang en helderheid te krijgen, waar patronen vandaan komen en hoe je deze van binnenuit kan veranderen. Ik werk dan ook graag vanuit een lichaams- en ervaringsgerichte manier, waarin ook mijn eerdere kennis als oefentherapeut Cesar geïntegreerd wordt. Ik ontmoet je graag bij Pit in de Tempeliershoeve.

 
Beroepsvereniging
Lid van NVGzP
 

Mirjam Engelkes

 

In 1993 ben ik afgestudeerd als Arbeids- en Organisatiepsycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Na gewerkt te hebben als assessmentpsycholoog bij SHL en als bedrijfspsycholoog en HRconsultant bij ING heb ik in 2013 het roer omgegooid en ben mijn eigen praktijk gestart. Nog iedere dag geniet ik van dit besluit en van het werk dat ik mag doen.

Mijn stijl is persoonlijk, laagdrempelig, serieus met een vleugje humor, authentiek, menselijk, respectvol, flexibel met een breed pakket aan tools en speelse werkvormen waarbij ik probeer optimaal aan te sluiten bij wat jij/de cliënt wil bereiken en hoe hij/zij wil leren.

Ik help graag mensen die hun eigenwaarde willen versterken, hun grenzen (meer en beter) willen stellen, meer voor zichzelf willen durven kiezen, beter willen luisteren naar hun eigen innerlijke stem en beter contact willen maken met hun lijf.

Samen met mijn collega's van PIT sta ik voor je klaar je te helpen zodat jij/je medewerker zich weer mentaal weer fit gaat voelen.

 
Beroepsverenigingen
Lid NIP
 

Mirjam Ponjee

 

De mens, in relatie tot zichzelf, de ander en zijn/haar (werk)omgeving heeft me altijd al enorm geboeid en geïnspireerd. Niet voor niets heb ik dan ook psychologie gestudeerd. Ik heb jarenlang gewerkt in verschillende (ouderenzorg)instellingen en ben daarnaast in 2020 gestart met mijn eigen praktijk. In al die jaren ben ik me blijven ontwikkelen, op professioneel vlak en ook persoonlijk. Ik vind het daarnaast fijn mijn expertise te delen en geef daarom supervisie aan collega’s in opleiding. Sinds december 2021 werk ik als gezondheidszorg psycholoog met veel plezier samen binnen Praktijk PIT in de Tempeliershoeve.

Vanuit mijn brede perspectief en ervaringen heb ik steeds meer ontdekt waar mijn hart werkelijk voor klopt. Dat het er voor mij toe doet om mensen te ondersteunen om stap voor stap weer in beweging en balans te komen, of juist te vertragen. Te groeien en zelf de regie te hernemen. Met aandacht voor patronen en overtuigingen, het (niet-)weten en vanuit (zelf)reflectie komen tot (hernieuwde) bewustwording. En van daaruit eigen keuzes te kunnen maken. Dit in relatie tot zichzelf, naar anderen en ook het werk.

In het contact is het oprecht gezien en gehoord worden in wie je bent en wat je nodig hebt voor mij van grote waarde. Niet alleen door te praten, maar ook te ervaren. Ik stem daarin open en zonder oordeel op je af, spiegel, ben toegankelijk, serieus maar ook met humor. Methodieken waarmee ik werk zijn onder andere ACT, EMDR, IZR.

 
Beroepsverenigingen
Lid NIP
 

Jacqueline van Lieshout

 

Sinds 2010 verzorg ik de administratie voor Pit en probeer ik de collega’s administratief te steunen waar mogelijk. Willian en ik beheren samen de Tempeliershoeve (de locatie waarin Pit gevestigd is) Hier organiseren we activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, denk aan spiegeldagen, stembevrijding, mindfulness en lichaamsgerichte workshops/trainingen.

Daarnaast werk ik als persoonlijk begeleider op een dagbestedingsgroep bij Cello, (met mensen met een verstandelijke beperking en autisme) Ook geweldig om te doen.

Wie weet tot ziens binnen de Tempeliershoeve!